Blogg » Bakat med Alfred!

För en vecka sedan åkte jag och Stefan upp till Örnsköldsvik och hälsade på min familj. Vi bodde hos min ena lillebror, vilket har blivit stället att bo på när vi är hemma och hälsar på. Han har en stor och fin lägenhet med gott om plats för två gäster.

Dagarna spenderades hos honom, hos mamma och pappa och i "Holmen" där min ena storasyster bor med sin familj. När vi var där och hälsade på passade jag på att baka med min systerson Alfred.

Valet av bakverk var enkelt! När han fyllde 3 i höstas var Nougatrutor den stora favoriten bland allt gott på kalaset. Det är även en enkel kaka som går snabbt att göra och är därför perfekt att baka med barn.

Han tyckte att det var jätteroligt att baka och tyckte om att strö på strössel på kakan.
- Jättefint med pinnar, bollar och stjärnor! sa han glatt.

När vi senare på eftermiddagen fikade denna underbara kaka frågade han, på sitt lillgamla sätt, om jag också tyckte att det var gott. Och det gjorde jag såklart!

En annan av helgens höjdpunkt var Champions League-finalen som spelades i Madrid mellan Liverpool och Tottenham. Då min bror är ett stort Pool-fan var det extra roligt att titta. Matchen i sig var ingen höjdare men det är ju resultatet som spelar roll. Och till allas vår glädje så vann Liverpool! Brorsan blev överlycklig såklart.

Nu är det söndagskväll och jag ska göra mig i ordning för min första hela jobbvecka på mycket länge. Lite pirrigt men ser fram mot det.
Ska även fundera ut vilket som blir nästa recept att publicera...

Här hittar du mitt recept på Nougatrutor!

Ha en fin vecka!

Kram Miranda

nougatrutor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *