Skurna kakor » Nougatrutor

En enkel kaka att baka och en dröm för alla nougatälskare!

Antal: 20 bitar
Tidsåtgång: 45 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 4,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vetemjöl
  • Strössel (valfritt)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och blanda i sirap.
  3. Klä en ugnsform 20x30 cm med bakplåtspapper.
  4. Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
  5. Tillsätt smörblandningen och rör till en jämn massa.
  6. Platta ut massan i ett jämnt lager i ugnsformen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter tills kakan fått gyllene färg.
  8. Skär skivor av nougaten och lägg sedan nougatbitarna på den varma kakan.
  9. Bred ut nougaten på kakan med en slickepott.
  10. Gör mönster i nougaten med en gaffel eller gör som jag och strö på valfritt strössel för ett festligare utseende.
  11. Låt kakan stelna i kylskåp i 20 minuter.
  12. Tag tag i bakplåtspappret och lyft upp kakan på en skärbräda och skär i rutor.
  13. Lägg nougatrutorna i en burk med bakplåtspapper mellan lagren.
  14. Förvara i kylskåp eller frys.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *