Småkakor » Veganska chokladkakor

Antal: 25
Tidsåtgång: 30 minuter

Den är liten men jisses vilken kaka!
Den är lätt att göra och snabbt går det.
Den är mjuk småkaka, är en blandning mellan småkaka och kladdkaka i konsistensen.
Viktigt att tänka på är blanda de torra ingredienserna noga och att sikta i kakaon då den lätt klumpar sig.
När degen är klar är den kladdig och glansig. Det ser nästan ut som om den skurit sig.
Försök att få så lika storlek på bollarna som möjligt då det underlättar gräddningen.
Kakorna går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 75 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 4 msk kakao
  • 1 dl sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme).
  2. Smällt smöret.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  4. Sikta i kakaon för att undvika klumpar. Blanda om ordentligt.
  5. Tillsätt sedan sirap och smör och rör om till en kladdig glansig deg.
  6. Rulla till 25 små bollar och tryck till dem lite lätt med med två fingrar.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter på 175°C.
  8. De är ganska lösa i konsistensen när de tas ut ur ugnen men de stelnar efter ett tag.
  9. Låt svalna på galler.

4 svar på ”Veganska chokladkakor”

  1. Har precis bakat och ska ha dom om 3 dagar, håller dom sig lika goda i rumstemperatur i sluten burk eller borde jag frysa in?

    1. Hej Sanna! Vad roligt att du bakat dessa underbara chokladkakor. De klarar sig utmärkt i en sluten burk i rumstemperatur, du behöver inte frysa in. /Miranda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *