Blogg » Nybakat till frukost

Jag vaknade tidigt i går och fick idén om att baka scones till frukost. Men som vanligt kan jag ju inte låta recepten vara som de är utan jag måste ju alltid lägga till eller ändra något. Den här gången blev det rostat havregryn. Resultatet blev detta!

Att värma upp saker gör att smaker förstärks eller som i havregrynets fall blir en nästan helt annan. När man rostar havregryn doftar det popcorn, och smaken blir en blandning av havregryn och popcorn.

Att baka bröd med bakpulver som jäsningsmedel är så himla bekvämt. Man behöver inte värma upp någon degvätska, inte knåda degen nämnvärt och man slipper också all jäsning! D.v.s. perfekt att slänga ihop en lördagsmorgon. Nackdelen är att brödet snabbt blir torrt och hårt så det bör ätas nygräddat. Detta recept är på två kakor och passar det lilla sällskap. Är man fler går det enkelt att dubbla. Det man ska tänka på då är att rosta 2 dl havregryn i taget. Det blir enklare att hålla koll så det blir jämnt rostat. I övrigt är det bara att göra som i originalreceptet.

Mitt nybakade bröd blev väldigt uppskattat av Stefan, men när han vaknade undrade han varför jag poppat popcorn till frukost. Men det var innan han visste vad jag pysslat med den arla lördagsmorgonen..

Nu är det söndag lunch och sconesen är uppätna sedan länge. På dagens schema står soffköp och till kvällen blir det surströmming! Det väldigt mycket fram emot båda..

Receptet på mina scones med rostat havre finns här!

Ha en fin söndag!

Kram Miranda

Scones blogg2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *