Blogg » Hej vad tiden går!

Ja det gör den verkligen! Det har nu gått snart två veckor sedan jag stod i detta hav bland prästkragar. Då var det midsommarafton vilken firades på en gård, från över ett sekel sedan, i hjärtat av Hedemora.
Men det blev inte den känsla jag trodde innan...

En midsommar i dalarna förknippar jag med härligt dalmål. Men då majoriteten av gästerna var från Stockholm kändes det mer som om jag hamnat på Saltkråkan än i Dalarnas äldsta stad. Men vad gör det när vi hade så roligt! Skratten avlöste verkligen varandra. Och solen höll oss sällskap medan vinden susade i träden. Det var verkligen idylliskt, precis som jag tänker mig en midsommar.

Efter maten bjöd jag och Stefan på ett väldigt uppskattat musikquiz. Temat var föga förvånande sommar och allt som hör därtill. Det blev jämnt bland lagen och två lag stod som delade segrare på samma poäng.

Och givetvis hade jag gjort en efterrätt med smak av sommaren. Dock inte med jordgubbar som är vanligt kring denna högtid. Jag valde istället att använda hallon då jag hittade en påse i frysen från förra årets skörd. En smak som passar utmärkt med hallon är lime. Så tårtan som bjöds på till efterrätt var en klassisk Pinocchiotårta med lime curd och vispad hallonpannacotta.

Denna tårta går att variera i nästan oändlighet. Den klassiska fyllningen är vispad grädde med någon form av bär eller frukt. Nästa gång tror jag att det blir en fyllning med blåbär och citron. Om det blir så får tiden utvisa. Recepten till min midsommartårta med fyllningar finns här nedan.

Nu ska jag göra klart för morgondagen då det vankas jobb igen.

Ha det gott!

Kram Miranda

prästkragar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *