Använd den klassiska efterrätten som fyllning i en tårta! Detta gör du enkelt bara genom att vispa den när den stelnat.
Antal: 5 dl
Tidsåtgång: 20 minuter + 5 h
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 3 dl hallon
- 1 msk socker
- 4 gelatinblad
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
- Koka upp grädde, bär och socker och låt sjuda i 5 minuter.
- Krama ur all vätska ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen.
- Sila bort hallonkärnorna ur gräddblandningen i en skål, alt. låt de vara kvar. Med kärnor får pannacottan en mer rustik konsistens.
- Ställ skålen i kylen och låt stelna i minst 5 timmar.
- Vispa upp den kalla pannacottan med en elvisp
tills den får konsistensen av lite hårdare vispad grädde.