Småkakor » Kolasnittar med Werther’s och havssalt

Jag har tagit den klassiska kolasnitten till nya höjder. Denna småkaka är försvinnande god! Det är svårt att inte provsmaka en eller två...

Antal: 20
Tidsåtgång: 1 h 15 minuter

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 125 g Werther's soft caramels
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Med elvisp eller matberedare.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och blanda ner i smeten.
  3. Dela kolorna i mindre bitar och blanda ner i degen för hand.
  4. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175°.
  6. Dela degen och rulla ut till två längder.
  7. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  8. Räffla med en gaffel.
  9. Smula flingsaltet i handen och strö över längderna.
  10. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  11. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
  12. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *