Jag har tagit den klassiska kolasnitten till nya höjder. Denna småkaka är försvinnande god! Det är svårt att inte provsmaka en eller två...
Antal: 20
Tidsåtgång: 1 h 15 minuter
Ingredienser
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- 125 g Werther's soft caramels
- 1 tsk havssalt
Gör så här
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Med elvisp eller matberedare.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och blanda ner i smeten.
- Dela kolorna i mindre bitar och blanda ner i degen för hand.
- Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°.
- Dela degen och rulla ut till två längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
- Räffla med en gaffel.
- Smula flingsaltet i handen och strö över längderna.
- Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
- Låt kolasnittarna svalna på plåten.