Pajer

Enkla smulpajer, svulstiga amerikanska pajer och allt däremellan!

Paj brukar allt som oftast vara uppskattat och bland pajer är nog smulpajen Sveriges vanligaste paj. Den är både en enkel att göra och det går snabbt. Något man kan slänga ihop när man får oväntat besök. Och fyllningen kan man variera i nästintill det oändliga. Frukt och bär i alla dess former går att använda. Färsk, fryst, konserverad.. Det är bara att ta det som passar smak och årstid bäst.

Sedan finns det ju pajer med mördeg som bas. Dessa pajer kan också bakas med varierad fyllning. En favorit är Leilas lingonpaj. Det är en härlig julig paj så det receptet kommer nog under december månad, då jag kommer att göra en ny "12 days of christmas". Vill du ta del av receptet redan nu finns det här.

Pajer är även en passande efterrätt att ta med sig när man går bort! Då den är i sin pajform är den enkel att transportera. Det är ju perfekt!

Sen så kan man välja och vraka bland tillbehör också. Jag har publicerat ett recept på rårörd vaniljvisp som passar perfekt till både bär- och äppelpajer. Det receptet hittar du här!

IMG_20190522_150206