Jul » Saffransskorpor

Solgula knapriga skorpor som enligt mig hör julen till!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 2 ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grovt hackad sötmandel
  • 0,75 dl råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med den hackade sötmandeln och vänd ner i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125°C.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med ena snittytan uppåt.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller med fördel över natten.
  10. Förvara torrt och svalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *