Jul » Saffransgranola

Antal: ca 10 dl
Tidsåtgång: 30 min + tid för att svalna

Saffransgranola ger frukosten en julig känsla! Den är enkel att göra och det blir ungefär lika mycket som en müsliförpackning man köper i affären.

Om man är nötallergiker går det naturligtvis att utesluta nötterna.

Jag har inget sötningsmedel i min granola, men vill man ha den lite sötare kan man tillsätta 2 matskedar honung, eller något annat sött.

Ingredienser

  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme).
  2. Koka upp äppeljuicen med saffran, olja.
  3. Hacka nötterna.
  4. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön och kokos och nötterna i en bunke.
  5. Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
  6. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen och i 20-25 minuter. Se upp så inte hasselnötterna bränns vid!
  8. Rör om då och då.
  9. Låt svalna och tillsätt sedan torkade tranbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *