Antal: 30
Tidsåtgång: 45 minuter
Ingredienser
- 200 g hasselnötter
- 200 g valnötter
- 200 g torkade fikon
- 150 g russin
- 75 g torkade aprikoser
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 0,5 tsk vaniljsocker
- olja och ströbröd till formen
- 100 g mörk choklad (valfri %)
- 50 g vit choklad
Gör så här
- Skär frukterna i bitar och blanda med nötterna i en bunke. (Var noga med att skära bort den hårda knoppen längst upp på fikonen.)
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vänd ner mjölblandningen i bunken med frukten och nötterna.
- Vispa sedan ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt och vänd ner det i frukt- och nötblandningen.
- Olja och bröa in en form ca 20 x 30 cm.
- Grädda i ugnen på 175°C i ca 20 minuter.
- Smält den vita och mörka chokladen var för sig.
- Bre den mörka chokladen över den avsvalnade kakan och ringla över den vita.
- Rita ett snyggt mönster på kakan genom att dra med baksidan av en sked eller liknande. Låt svalna.
- Skär i fyrkanter.
- Förvara i kyl.