Blogg » Drömmen, viljan och verkligheten

Drömmen, viljan och verkligheten. Det är det som styr mig och mitt liv. De går inte alltid hand i hand. Drömmen är klar och viljan är stark, lite för stark för mitt eget bästa.

Jag har i dag lagt ut en livevideo på mitt instagramkonto miranda_bakar. Där pratar jag om vem jag är, vad jag gjort och vad jag vill där drömmen viljan och verkligheten är i fokus. Jag tänkte även skriva om det här.

December 2015 rasade jag. Jag tappade kontrollen över mig själv. Jag hade under en längre tid inte tagit hand om mig på bästa sätt. Jag hade sakta men säkert börjat falla utan att vara medveten om det. Och en dag nådde jag botten.

Från det ögonblicket började en resa jag inte visste nånting om. Självklara saker var inte längre självklara.

Sakta tog jag mig uppåt. Jag är fortfarande inte "på topp" än, vilket jag tvivlar på att jag någonsin kommer vara. Inte enligt gamla premisser.

I dag sitter jag här, återigen sjukskriven. Jag är känslig och att jobba heltid var för tidigt. Jag fick ett halvårs anställning på 100% i juni men kraschade för drygt en månad sen. Belastningen var för hög och viljan stark. Ett mönster jag så väl känner igen. Men inte heller denna gång såg jag raset komma. Hade jag inte haft mitt bagage så hade detta fall mest troligt inte skett, men nu jag är så känslig.

Hur kommer bakningen in i det hela?
Jag har älskat att baka sedan barnsben. Det gör mig glad och ger mig energi. Det har utvecklats mer och mer genom åren och förra hösten tog jag steget till att skapa min egen hemsida med bakning. En dröm jag haft i många år. Just då hade jag en positiv period i mitt liv och det hela kändes som helt rätt beslut. Jag gick all in, föga förvånande, och älskade det. Men det blev en lång baksmälla.. Inte förrän till försommaren kom jag igång med bakandet igen. Och tanken var att publicera ett recept i veckan under sommaren. Men återigen (att jag aldrig lär mig?) var viljan för stark i förhållande till verkligheten.

Så. Nu sitter jag här. Trött, orkeslös, svårt att koncentrera mig och fokuset är inte det bästa. Men viljan finns. Och drömmen.

Jag tänker likt förra året förgylla december månad med "12 days of Christmas". Det går ut på att bjuda på ett julrecept varannan dag från 1 december. Jag kommer denna gång att lyssna på mig själv och ta så många genvägar som finns. Inom rimliga gränser, givetvis. Förbereda det som går. Baka redan nu i november och frysa, ta fram och fota när det är dags. Eller förbereda inlägg på hemsidan och skriva blogginlägg. Detta pratar jag mer om i min livesändning på Instagram.

Med det sagt ska jag klä på mig och ta en promenad i denna kyliga mörka hösteftermiddag. Något jag älskar. Min tid är nu. Och den ska jag vara rädd om.

Var rädd om dig också.

Många kramar Miranda

drömmen viljan och verkligheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *