Syrlig lime curd som passar perfekt till fyllning i tårtor, rulltårtor och bakelser!
Antal: X dl
Tidsåtgång: 40 minuter
Ingredienser
- 6 st lime
- 1,5 dl strösocker
- 50 g smör
- 2 msk majsstärkelse
- 2 ägg
- 2 äggulor
Gör så här
- Riv skalet från all lime och blanda med saft från fyra lime.
- Blanda limesaft, limeskal, strösocker och smör i en kastrull och koka upp.
- Ta kastrullen från spisen och sila vätskan i en skål.
- Pressa saften från två lime och blanda i majsstärkelsen, och rör ner i den varma vätskan.
- Låt vätskan svalna något.
- Häll tillbaka vätskan i kastrullen.
- Vispa samman äggen och äggulorna och rör ner dem i vätskan.
- Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. Det får inte koka!
- Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
- Förvara i kylskåp.