Skurna kakor » Kärleksmums

Mustig chokladkaka i långpanna som går hem hos varje chokladälskare! Och många andra också för den delen..

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g knäckig choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kaffe
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda med vattnet och rör ner i smeten.
  6. Klä en långpanna (40x35 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka den knäckiga chokladen grovt och strö över smeten.
  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter. Prova med en sticka. Låt svalna.
  9. Finhacka den mörka chokladen.
  10. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör den mörka choklad.
  11. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  12. Strö över kokos och låt stelna.
  13. Skär rutor i valfri storlek.
  14. Förvaras med fördel i frysen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *