Detta är en seg långpannekaka med syrliga röda vinbär. Syndigt god!
Den passar perfekt till fikat som den är, eller varför inte servera med en kula vaniljglass och ringla över kolasås och vips är det en efterrätt!
Jag använde mig av en långpanna med måtten 30x40. Om man använder en mindre form bör kakan gräddningstiden förlängas då den blir tjockare.
Antal: ca 30
Tidsåtgång: 1 h
Ingredienser
- 200 g smör
- 4 ägg
- 6 dl socker
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl pärlsocker
Gör så här
- Smält smöret och klä en ugnsform alt. långpanna med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd försiktigt till en klumpfri smet.
- Tillsätt smöret och blanda till en slät ganska tjock smet.
- Häll upp smeten i formen, strö över vinbär och sedan pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna och skär sedan i rutor.
- Förvaras i kyl eller frys.