Jul » Messmörsknäck

En klassisk knäck fast med en tvist som ger den en lite syrligare smak.

Antal: ca 50 stycken
Tidsåtgång: 60 minuter

Ingredienser

  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl messmör
  • 1,5 msk smör

Gör så här

  1. Blanda ner ingredienserna till knäcken i en tjockbottnad kastrull.
  2. Rör om ordentligt.
  3. Låt smeten koka upp. Sänk sedan värmen till låg.
  4. Rör om kontinuerligt.
  5. Knäcken är färdig när det går att göra kulprovet (klicka ut lite smet i kallt vatten och se om det går att trilla en liten kula med fingrarna). Det tar ca 35 minuter.
  6. Häll knäcksmeten i formarna och låt svalna.
  7. Förvara knäcken svalt, med fördel i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *