I fredags gjorde jag jättegoda fiskburgare. På affären när jag skulle handla inför matlagningen var det rabatt på lime, 5 för 10 kr.
Givetvis slog jag till! Men till fiskburgarna behövde jag bara en lime. Så där stod jag med fyra lime över. Och vad gör man då om inte en Key lime pie!
Denna friska syrliga paj med mjuk men samtidigt knaprig botten är en av mina favoriter. Receptet jag använde är från Roy Fares bok Cake hero. En bakbok gjord för unga bagare men passar ju även såklart för alla!
Pajen är enkel att göra men kräver lite planering då den efter gräddning ska svalna och sedan stå i kyl i två timmar. Här finns receptet!
Känner du någon som fyller år i sommar? Detta är en rolig och annorlunda tårta att ha istället för den klassiska gräddtårtan. Servera med jordgubbar så blir den extra somrig!
Denna paj fick min sambo Stefan ta med till jobbet och bjuda sina kollegor. Den blev väldans uppskattad! Sånt gör mig glad och stolt. Att jag faktiskt kan baka och att det uppskattas av människor.
Nu ska jag göra klart för morgondagens jobb. Ska cykla för första gången till jobbet.. Spännande!
Ha det fint!
Kram Miranda