En mjuk och seg vegansk kola med havssalt!
Antal: 30 stycken
Tidsåtgång: 2 h
Ingredienser
- 50 g mjölkfritt margarin
- 3 dl strösocker
- 3 dl sojagrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en kastrull, med fördel en teflonkastrull för att undvika att bränna vid.
- Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, det tar 25-30 minuter.
- Rör om då och då.
- Häll upp kolasmeten i en liten bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm.
- Låt svalna i rumstemperatur.
- Skär kolan i bitar med en stadig kniv.
- Förvara i kylskåp i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.
- Tips! Slå in varje kola i bakplåtspapper eller silkespapper och lägg i en fin burk så har du en fin gå bort-present, eller varför inte en julklapp?