Jul » Salt vegansk kola

En mjuk och seg vegansk kola med havssalt!

Antal: 30 stycken
Tidsåtgång: 2 h

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl sojagrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull, med fördel en teflonkastrull för att undvika att bränna vid.
  • Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, det tar 25-30 minuter.
  • Rör om då och då.
  • Häll upp kolasmeten i en liten bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm.
  • Låt svalna i rumstemperatur.
  • Skär kolan i bitar med en stadig kniv.
  • Förvara i kylskåp i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.
  • Tips! Slå in varje kola i bakplåtspapper eller silkespapper och lägg i en fin burk så har du en fin gå bort-present, eller varför inte en julklapp?